Prezentare

Plante Medicinale Bihor - Farmacie naturistă - Ceaiuri, tincturi, siropuri, alifii, tratamente naturiste, plante medicinale de vânzare.

     Scopul acestui site – plantemedicinalebihor.ro - este de a informa şi a educa cititorul in ceea ce priveşte prevenirea şi tratarea raţională a bolilor cu ajutorul plantelor medicinale şi nu de a înlocui consultaţia şi tratamentul de specialitate.

Terapeutica modernă a devenit astăzi o ştiinţă interdisciplinară, ea presupune o colaborare cât mai strânsă între medic, farmacist, chimist, biolog, psiholog sau tehnolog, având un unic scop: găsirea şi aplicarea remediului cel mai potrivit bolnavului. Produsele fitoterapeutice au o acţiune principală şi deci o eficienţă majoră pentru o afecţiune specifică. Locuitorii din timpurile străvechi moşteneau experienţa înaintaşilor lor, o îmbogăţeau cu propriile lor descoperiri şi transmiteau, la rândul lor, urmaşilor, cunoştiinţele referitoare la plantele binefăcătoare şi la virtutile lor, pe care noi astăzi le numim principii active.

Plantele medicinale au constituit una din cele mai importante preocupări ale omului de la inceputul existenţei sale. Fie ca acţiunea mea, pe care, la drept vorbind, n-am căutat-o, ci mi-a fost oarecum impusă, să se bucure de binecuvântarea aceluia care m-a condus pe această cale şi care este şi călăuza noastră pe mult întortocheatele cărări ale vieţii omeneşti!

Acest site vă pune la îndemâna celor interesaţi o gamă cât mai largă de produse fitoterapeutice sub forma cea mai simplă de preparare şi administrare: infuzii, decocturi, macerate, unguente, siropuri şi soluţii hidroalcoolice.  

Plantele medicinale sunt specii vegetale, cultivate sau spontane, care prin compoziția lor chimică au proprietăți farmaceutice și sunt folosite în terapeutica umană și veterinară. Valorea terapeutică a plantelor medicinale are la bază relația dintre structura chimică a substanțelor active, numite și principii active, și acțiunea lor farmacodinamică pe care o exercită asupra elementelor reactive ale organismului. Faptul că majoritatea plantelor medicinale au o compoziție chimică complexă începând de la 2-3 compuși până la 30-40 substanțe chimice identificate în unele plante, cum ar fi speciile genurilor Digitalis, Vinca Claviceps, Papaver etc., explică și proprietățile farmacodinamice multiple ale uneia și aceeiași plante.”  – Wikipedia

Vă mulțumim că ați ales site-ul nostru!